25 Αυγούστου, 2022
Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | Μασάζ καισαρικής τομής

Μασάζ καισαρικής τομής

Ήξερες ότι το μασάζ στην ουλή της καισαρικής τομής μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επούλωση της;

Είναι ευεργετικό γιατί βοηθάει τον ιστό της ουλής να μην αναπτυχθεί σε ανεπιθύμητα σημεία, προάγει στην εξομάλυνση των υπερουλικών/χειλοειδων τραυμάτων και αυξάνει τη ροή του αίματος άρα επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης.

Μπορείς να το κάνεις μετά τις 6 εβδομάδες όταν έχει υποχωρήσει η φλεγμονή της ουλής και τα χείλη του τραύματος έχουν κλείσει καλά. Αν το σημείο είναι ευαίσθητο, ερυθρό και πονάει, ξεκινά από τη γύρω περιοχή του δέρματος. Όταν η ευαισθησία μειωθεί, μπορείτε να κάνετε μασάζ απευθείας επάνω στην ουλή.

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΩ ; 🤔

🥥 Χρησιμοποιήσε λάδι καρύδας ή λάδι βιταμίνης Ε.
🥥 Διατήρησε τα χέρια σου καθαρά πάντα πριν το μασάζ !
🥥 Άλειψε τους δείκτες σου και τον αντίχειρα με λάδι και κάνε μασάζ με μικρές κυκλικές κινήσεις.Η πίεση που ασκείς πρέπει να είναι άνετη ώστε η ουλή να μπορεί να κινηθεί αλλά να μην σου είναι επώδυνο.
🥥 Αφού κάνεις μασάζ στην ίδια την ουλή, κάνε μασάζ στην περιοχή γύρω από την ουλή, πιέζοντας απαλά το δέρμα. Με άλλα λόγια, κάνε στον εαυτό σου ένα απαλό κοιλιακό μασάζ. Ο στόχος είναι να χαλαρώσει η ουλή από τον ιστό.
🥥 Για να πας βαθύτερα στους ιστούς, λύγισε τα γόνατά. Βοηθάει να χαλαρώσει η κοιλιακή χώρα και μπορεί να πιέσεις πιο μέσα τα δάχτυλα σου. Αυτό δεν το κάνεις επάνω στην ουλή- ΜΟΝΟ στο δέρμα γύρω από αυτή! Αυτό το μασάζ βαθύτερων ιστών μπορεί να αποτρέψει τον πόνο στη μέση.

Κάποια έξτρα tips 💡

👉 Προσπάθησε να μαλάζεις το δέρμα προς τα πάνω (δηλαδή προς το στήθος σου)
👉 Σε πονάει η μία πλευρά ; Είναι φυσιολογικό! Αρκεί να πρόκειται για ενόχληση και όχι δυσφορία.
👉 Αν εντοπίσεις κάποιο σφιχτό σημείο, διατήρησε την πίεση στα δάχτυλα σου και πάρε μια βαθειά εισπνοή. Πίεσε περισσότερο καθώς εμπνέεις - ίσως αισθανθείς μια απελευθέρωση στους ιστούς !
👉 Κάνε το με το δικό σου Ρυθμό και μην πιέζεσαι. Είναι φυσιολογικό να αισθανθείς ένα ελαφρύ κάψιμο.

Ανάπτυξε μια ρουτίνα που σε βολεύει. Ξεκινά με 5 λεπτά καθημερινά μέχρι οι ιστοί να κινούνται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στη συνέχεια, μπορεί να κάνεις μια φορά την εβδομάδα για να εντοπίζεις και μαλάζεις τυχόν σφιχτά σημεία.

Το μασάζ αυτό μπορεί να γίνεται μια φορά το μήνα, ιδανικά μια εβδομάδα μετά την περίοδο.

Για μέγιστα αποτελέσματα, κάνε το μέχρι 2 χρόνια μετά τον τοκετό!