09 Ιουλίου, 2022

8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Το 2014, δύο φωτογράφοι τοκετού, η Monet Nicole και η Jennifer Mason, ενώθηκαν για να δημιουργήσουν τη Birth Becomes Her, μια κοινότητα για φωτογράφους γεννήσεων. Στα χρόνια που ακολούθησαν η κοινότητα μεγάλωσε και το Birth Becomes Her έχει πλέον εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε χρόνο διοργανώνουν έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που τιμά τις καλύτερες φωτογραφίες τοκετού από πέντε κατηγορίες: νοσοκομειακές, εκτός νοσοκομείου, έγχρωμες, ασπρόμαυρες και μετά τον τοκετό. Στην αρχή, λάμβαναν μόλις κάτι παραπάνω από εκατό συμμετοχές. Στον πιο πρόσφατο διαγωνισμό υποβλήθηκαν πάνω από 1.200 φωτογραφίες.

Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας νικήτριες (μετά των έργων τους!) από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Birth Becomes Her.

Αυτή είναι η εικόνα που αναδείχθηκε νικήτρια.

Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | 8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Αυτή η απίστευτη φωτογραφία μετά τον τοκετό που τράβηξε η Sadie Wilde Photography κέρδισε ολόκληρο τον διαγωνισμό. Αποτυπώνει τη στιγμή που η Diana Spalding, μαία + Digital Education Editor του Motherly, περιέγραψε τόσο εύγλωττα στην πρόσφατη ομιλία της στο TEDx.

'Υπάρχει αυτή η στιγμή μετά τον τοκετό μιας γυναίκας -όπως και αν γεννήσει μια γυναίκα- όταν το δωμάτιο μένει κάπως ακίνητο και συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι μπροστά σε κάτι ανεξήγητα μαγικό', εξηγεί η Spalding.

Συνεχίζει: 'Ο κόσμος μοιάζει διαφορετικός - επειδή είναι διαφορετικός. Υπάρχει αυτό το νέο μωράκι. Και υπάρχει αυτή η νέα μαμά... Είναι γεμάτη δύναμη και αυτοπεποίθηση και έχει αυτή τη λάμψη που ακτινοβολεί 'Κοιτάξτε τι έκανα μόλις τώρα''.

Κοιτάξτε τι έκανε αυτή η μαμά. Είναι απίστευτη.

Σε ευχαριστούμε, Sadie Wilde, που αποτύπωσες αυτή τη στιγμή.

Αυτή η φωτογραφία κέρδισε τη δεύτερη θέση.

Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | 8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Αυτή η έντονη και ιδιαίτερη φωτογραφία της Belle Verdiglione Photography από την Αυστραλία δείχνει μια στιγμή που λίγοι έχουν την ευκαιρία να δουν και η οποία δείχνει την πραγματική δυναμική του σώματός μας.

Σε μια λεζάντα στο Instagram, η Belle Verdiglione εξήγησε πώς αυτή η φωτογραφία έχει δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο, εμπνέοντας ακόμη και άλλη τέχνη:

'Αυτή η φωτογραφία απλά κάνει την καρδιά μου να τραγουδάει! Το μέγεθος της απήχησης που είχε απλά με ξετρελαίνει! Παραλίγο να μην συμμετάσχω με αυτή τη φωτογραφία στον διαγωνισμό φωτογραφίας @birthbecomesher & μετά ήρθα 2η! Η Amy από το @motherboardbirth θα δημιουργήσει ένα εικαστικό σχέδιο εμπνευσμένο από αυτή την εικόνα. Κοιτάξτε πόσο απίστευτη είναι! Επιπλέον, αυτή η εικόνα κέρδισε πρόσφατα το WA @aipp_official Print Handlers Award (WOW!) και μπορείτε να με δείτε με το συνεργείο που επέλεξε αυτή την εικόνα από ΟΛΕΣ τις συμμετοχές για ολόκληρο τον διαγωνισμό!!!! Ευχαριστώ την Aya @aya.scape για τη φωτογραφία!'

Η νικήτρια της τρίτης θέσης

Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | 8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Αυτή η φωτογραφία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο διαγωνισμό Birth Becomes Her, και είναι σαφές γιατί κατέλαβε τόσο υψηλή θέση. Η φωτογραφία από την Toni Nichole Photos δείχνει μια νέα οικογένεια στην πισίνα του τοκετού λίγα λεπτά μετά τον τοκετό.

Όταν η Toni έμαθε ότι η φωτογραφία της κέρδισε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό BBH συγκλονίστηκε.

'Είμαι άφωνη και κλαίω με λυγμούς! Ευχαριστώ πρώτα απ' όλα την όμορφη οικογένεια που με εμπιστεύτηκε αρκετά ώστε να με καλέσει στο περιβάλλον του τοκετού της για να απαθανατίσω μια τόσο μαγική και τρομαγμένη στιγμή. @the.thankful.family είστε για πάντα χαραγμένοι στην καρδιά μου', σημείωσε στο Instagram.

Αυτή η φωτογραφία κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία του νοσοκομειακού τοκετού.

Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | 8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Αυτή η φωτογραφία από τη Life and Lens Photography κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία του τοκετού στο νοσοκομείο και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Η στιγμή που αποτυπώνεται είναι μια στιγμή που διαφεύγει. Το μωρό είναι γεννημένο και αγέννητο και όλα μετά από αυτή τη στιγμή θα είναι διαφορετικά.

Η φωτογραφία εμφανίζεται στη σελίδα της Life and Lens Photography στο Facebook, μια απόδειξη του τρόπου με τον οποίο οι φωτογράφοι τοκετού αλλάζουν το τοπίο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποδεικνύουν ότι οι εικόνες του τοκετού αξίζουν να τις βλέπουμε.

Αυτή η χαρούμενη φωτογραφία κέρδισε την 3η θέση στην κατηγορία ασπρόμαυρο.

Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | 8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Αυτή η όμορφη φωτογραφία από το Salt City Birth & Newborn Photography αποτυπώνει τη χαρά που νιώθει ένα ζευγάρι σε αυτές τις πρώτες στιγμές μαζί με το νεογέννητο μωρό του.

Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε στο Wasatch Midwifery and Wellness και η μαμά της φωτογραφίας, η Lydia, μοιράστηκε μάλιστα την ιστορία της γέννησής της και στο YouTube.

'Είχα μια τόσο ενδυναμωτική εμπειρία φυσικού τοκετού που έπρεπε να μοιραστώ το βίντεό μου. Η μη ιατρικά υποβοηθούμενη γέννηση σε κέντρο τοκετού ήταν ο στόχος μου από την αρχή αυτής της εγκυμοσύνης. Υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα που έκανα για να προετοιμαστώ και γι' αυτά γράφω στο blog μου στην ιστοσελίδα μου. Με τη βοήθεια της μαίας μου και της ομάδας της, κατάφερα να πετύχω τον στόχο με ένα υγιές σώμα και μωρό. Πραγματικά αισθάνομαι ότι η ομάδα και η Wasatch Midwifery and Wellness με άφησαν καλύτερη και πιο δυνατή. Ο φυσικός τοκετός είναι το απόλυτο γεγονός και μπορείτε να το δείτε στο πρόσωπό μου ότι ίδρωσα και δούλεψα σκληρά. Αλλά, για μένα με μεταμόρφωσε σε μια πιο δυνατή γυναίκα από ό,τι ήμουν πριν. Είμαι τόσο χαρούμενη που ήταν μια δυναμωτική στιγμή και θέλω να τη μοιραστώ με όλους για να τους βοηθήσω ίσως να αποκτήσουν θάρρος για τη δική τους γέννα', έγραψε.

Τιμητική αναφορά, αυτή η πανέμορφη λήψη μετά από καισαρική τομή

Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | 8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Αυτή η φωτογραφία δεν κέρδισε στην κατηγορία του νοσοκομειακού τοκετού, αλλά θέλουμε να δώσουμε στη φωτογραφία της Shannon Wrona Ketelsen μια τιμητική αναφορά, επειδή, όπως έγραψε προηγουμένως η ιδρύτρια του Birth Becomes Her, Monet Nicole, 'Στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, [βλέπουμε] συχνά ένα μόνο είδος ιστορίας τοκετού να προβάλλεται ως το ιδανικό: ένας μη ιατρικά υποβοηθούμενος κολπικός τοκετός (ιδανικά στο σπίτι, στο νερό), όπου μια όμορφη γυναίκα γεννά ειρηνικά και στη συνέχεια σφίγγει στο στήθος της ένα μόλις γεννημένο μωρό'.

Αλλά φωτογράφοι τοκετού όπως η Ketelsen αποδεικνύουν ότι οι γεννήσεις με καισαρική τομή είναι τόσο όμορφες και τόσο πολύ άξιες να τις βλέπουμε στα feeds μας στο Instagram.

Αυτή η εικόνα κέρδισε την 1η θέση στην έγχρωμη κατηγορία.

Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | 8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Αυτή η φωτογραφία της Mary Nieland από το Fox Valley Birth and Baby ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη της φωτογραφία ως η νεότερη φωτογράφος της εταιρείας.

Είναι σαφές ότι η Mary είναι απίστευτα ταλαντούχα στο να αποτυπώνει τις πιο προσωπικές στιγμές κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η αρχική λεζάντα στον λογαριασμό Fox Valley Birth and Baby στο Instagram έχει ως εξής: 'Μια στιγμή χαλάρωσης πλημμύρισε το σώμα της λίγα λεπτά πριν φέρει με χαρά το μωρό της στον κόσμο'.

Το να μοιράζεστε μια τέτοια στιγμή με τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι τόσο πολύτιμο και οικείο και είμαστε τόσο χαρούμενοι που το Fox Valley Birth and Baby αποτύπωσε αυτό το δευτερόλεπτο για αυτή τη μαμά.

Αυτή η φωτογραφία πήρε την 1η θέση στην κατηγορία Μετά τον Τοκετό.

Εγκυμοσύνη & Μητρότητα | 8 δυνατές, βραβευμένες φωτογραφίες τοκετού που πρέπει να δείτε!

Αυτή η φωτογραφία υποβλήθηκε από τη φωτογράφο ντοκιμαντέρ με έδρα το Ντένβερ που βρίσκεται πίσω από το Art by Jessica.

Όταν δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook, έγραψε στη λεζάντα της μόνο τρεις λέξεις: 'doula in training'

Λατρεύουμε τα πάντα σε αυτή τη φωτογραφία. Τη πρωτόγνωρη αίσθηση αυτού του μωρού στο στήθος της μαμάς, τις γλυκές πιτζάμες της νέας μεγάλης αδελφής και τις σταγόνες αίματος στο μαξιλάρι. Αυτό είναι η γέννηση. Είναι μια οικογένεια.

Μπελέγρη Ευγενία
Μαία